U gebruikt een sterk verouderde browser. Hierdoor kan het zijn dat de layout van onze website minder goed wordt weergegeven. Voor een betere gebruikservaring én een betere beveiliging raden wij u aan uw browser te updaten naar een nieuwere versie.

Atlantic Rally for Cruisers
met onze kapitein Peter Huysman aan de start!

De “Atlantic Rally for Cruisers” ging op 9 januari 2022 voor de eerste keer van start in Gran Canaria. De zeilers moeten minstens 2.700 nautische mijlen overbruggen om aan andere kant van de Atlantische Oceaan het Caraïbische eiland, St Lucia, te bereiken.

In de laatste dagen voor de start legden de zeemannen de laatste voorbereidingen af om hun schip en bemanning vaarklaar te krijgen voor dit avontuur. Boodschappen, veiligheidschecks, diverse seminaries rond de race, …

Volg de race live:

9 januari 2022, start in Gran Canaria

Op het water was het een spectaculair zicht van zeilen in alle vormen en maten. 44 deelnemers stonden vertrekkensklaar in de startzone. De oceaan verwelkomt de zeilers met 1 meter deining en een stevige bries van 15-18 knopen. Als eerste vertrokken de multi-hulls, 15 minuten later de mono-hulls.

Race updates:

Day 1: Bounty, met schipper Peter Huysman aan het stuurwiel, wist als 3° van het pak, de startlijn te overschrijden.
Al snel zal de bemanning zich aanpassen aan het oceaan-leven, een behoorlijke verandering in ritme in vergelijking met de rush aan land van de laatste dagen. Het lijkt erop dat de klassieke zuidelijke route de beste keuze wordt, alvorens de boeg naar de West-Indies te richten, dit om een lage druk systeem dat zich op de ideale lijn ontwikkelt te vermijden. Over 18-21 dagen weten we wie de beste navigatiekeuzes maakte!

Contacteer ons

Let op, velden met een * zijn verplicht in te vullen!