U gebruikt een sterk verouderde browser. Hierdoor kan het zijn dat de layout van onze website minder goed wordt weergegeven. Voor een betere gebruikservaring én een betere beveiliging raden wij u aan uw browser te updaten naar een nieuwere versie.

Laat je inspireren voor je volgende zeereis met deze 7 zeilkanalen. [update 2024]

Wie zelf zeilt, weet hoe gevarieerd de wereld eruit ziet vanop zee. Niet vreemd dus dat er talrijke zeilblogs en videokanalen bestaan, met tips voor beginnende zeilers, inspirerende reisverslagen en prachtige beelden.

Bijleren over zeilen, inspiratie opdoen over bestemmingen en schepen, of simpelweg jezelf verlekkeren op je volgende trip. Dat doe je allemaal met deze 5 schitterende blogs of vlogs over het leven aan boord van een zeilschip.

Uw eigen zeilavontuur begint bij Huysman Yacht

1 | The True Cost of Living on a Sailboat

Deze blog gaat over de kosten van het leven op een zeilboot. Het is geschreven door Morgan Youngblood, die samen met haar man Ross al meer dan vijf jaar fulltime reist op een 38-voet catamaran.

Ze deelt haar maandelijkse uitgaven voor bootonderhoud, verzekering, voorzieningen, eten, brandstof, internet, entertainment, persoonlijke verzorging, kleding en reizen. Ze geeft ook tips voor het maken van een cruise budget en het besparen van geld aan boord.

2 | Jean Magnus

Op het Youtube kanaal van de Belgische zeiler Jean Magnus vind je een overzicht van zijn zeilavonturen. Jean was te zien op het festival van de zee “INTO THE BLUE 2023” in Woluwe waar hij een video liet zien van zijn zeiltocht rond Schotland, ook deze video kun je integraal herbekijken op zijn kanaal. Je kunt je abonneren op zijn YouTube kanaal waar hij regelmatig nieuwe video's plaats.

3 | Sailing Britaly

De Britse Chris, zijn Italiaanse vrouw Rossella en hun dochtertje Emma zeilen de wereld rond terwijl ze werken aan een betere wereld. Ze laten zichzelf sponsoren en planten bomen met de inkomsten.

Maar dat is niet wat dit YouTubekanaal interessant maakt. Hun duidelijke en informatieve video’s helpen beginnende en ervaren zeilers om hun eigen dromen te verwezenlijken. Een leuke serie is Sailing Single Handed waarin Chris op zijn eentje het oktoberweer trotseert om van Groot-Brittannië naar België te zeilen, met alle complicaties en successen die daarbij horen.

4 | SV La Vagabonde

Het Australische koppel Riley en Elayna zeilt al 5 jaar de wereld rond en post wekelijks een nieuwe video over hun leven aan boord van hun Benneteau. Toen ze vertrokken hadden ze geen enkele zeilervaring, en ondertussen reist hun kersverse zoontje Lenny mee.

Je voelt je als kijker deel van hun ervaringen door hun kwalitatief hoogstaande beelden, regelmatige posts, zelfgeschreven muziek en eerlijke onderwerpen (over stormen, pannes, financiën en zelfs piraten).

Leuk om weten: Greta Thunberg en haar vader maakten hun terugreis van de VS naar Zweden aan boord van La Vagabonde.

5 | Guirec Soudée

De Franse twintiger Guirec Soudée maakt prachtige zeilreizen samen met zijn kip (!) Monique, waar hij drie mooie boeken over schreef. Wat ooit begon als een persoonlijk project, evolueerde naar een meer altruïstisch doel.

Vandaag geeft Guirec wereldwijd lezingen over het volgen van je dromen, milieubewustzijn en zijn liefde voor de zee.

6 | Sailing Uma

Het koppel aan boord van de Uma heeft een aanstekelijk enthousiasme. Hun creatieve en humoristische video’s over minimalistisch leven en eindeloos reizen zijn van een topkwaliteit.

Het meest bijzondere? Ze knapten hun 50-jaar oude boot op en vervingen de dieselmotor door een elektrische aandrijving. Ze vaarden 3 jaar langs de Caraïben en de Oostkust van de VS, maar in 2020 doen ze Europa aan. In de winter van 2020 blijven ze waarschijnlijk in Nederland hangen, dus volg hen voor wat leuke lokale video’s.

7 | SV Delos

Dit is één van de populairste zeilkanalen op het internet, en terecht. De Amerikaanse Bryen vertrok met zijn zeilboot en leerde onderweg zijn Zweedse vrouw Karin kennen, die hem vervoegde. Later sloten nog twee nieuwe vrienden zich bij hen aan.

Als je hun regelmatige video’s volgt, worden ze ook jouw vrienden. Prachtige beelden en meeslepende verhalen, wat wil je nog meer?

De tips van Bryen over scheepsonderhoud zijn bovendien niet te missen.

Tip van bij ons: Keep it simple sailing

De Keep it Simple Sailing blog vertelt in het Nederlands over zeezeilen in een kleine boot.

Lees ook hun artikel over het zelf beginnen van een zeilblog.

Nog meer kijken?

Kan je niet genoeg krijgen van zeilverhalen?

Bekijk dan ook deze leuke blogs en videokanalen: Gone with the Wynns, Monday Never, Chase the story, WhiteSpotPirates, Sail Life, DrakeParagon, Two aboard Tuuli, Captain Rick Moore & Cruising Lealea.

Je droomboot gevonden? Vind ook de gepaste verzekering!

Waarmee kunnen we helpen?
Onze experts beantwoorden al uw vragen!

Let op, velden met een * zijn verplicht in te vullen!