U gebruikt een sterk verouderde browser. Hierdoor kan het zijn dat de layout van onze website minder goed wordt weergegeven. Voor een betere gebruikservaring én een betere beveiliging raden wij u aan uw browser te updaten naar een nieuwere versie.

Afgelopen zaterdag vond een zeer succesvolle editie van de Huysman Antwerp Race plaats. De grote en kleine zeilboten vertrokken in de ochtend vanuit Breskens en Terneuzen met een uitdagende noordwestenwind van 5-6 bft.

De forse wind en de gedurfde zeilvoering zorgden ervoor dat sommige schepen uit hun roer liepen, en ook enkele spinakers gaven het snel op onder deze omstandigheden. Het was een spannende wedstrijd op het water. De kielboten gingen met hoge snelheden over de golven.

Eens in de bocht naar Hansweert waren de weersomstandigheden reeds gunstiger en kwam de zon ons zelfs vergezellen, kortom: super genieten en intens racen!

Na de vele bochten van de Schelde genomen te hebben met tientallen spi-wissels en gijpen (veranderen van koers/boeg voor de wind), vrachtschepen tactisch te ontwijken en de meest gunstige stroming + wind op te zoeken kwamen we voor de rede van Antwerpen stad aan met de finish in zicht. Na een 5-tal uur van opperste concentratie en voortdurende inspanning van boot en crew, volgde de ontlading en grote voldoening.

Na de wedstrijd kon wie nog energie over had, aanschuiven voor een diner in de deelnemende jacht clubs met aansluitend prijsuitreiking & party.
De meningen van de 100-den deelnemers waren unaniem, dankzij de goeie weersomstandigheden, inzet van de organisatie van de Huysman Antwerp Race, de vele vrijwilligers, de reddingsdiensten, overheidsdiensten én sponsoren was dit een editie om in te kaderen!

Tot volgend jaar, zaterdag 19 oktober 2024!