U gebruikt een sterk verouderde browser. Hierdoor kan het zijn dat de layout van onze website minder goed wordt weergegeven. Voor een betere gebruikservaring én een betere beveiliging raden wij u aan uw browser te updaten naar een nieuwere versie.

We horen héél vaak in het nieuws dat hier en daar ingebroken wordt. We staan er niet al te lang bij stil. De gedachte alleen al dat iemand ons huis indringt, schade toebrengt aan onze auto of ons vaartuig, maakt ons onrustig. Maar plots wordt u zelf het slachtoffer…

In de winter is er
veel minder sociale controle

Met ons vaartuig, hebben wij in de zomer héél veel plezier en ontspannende momenten. Er is overal héél véél volk en dus sociale controle, bijgevolg worden we dan minder geconfronteerd met criminele activiteiten. In de winter is er daarentegen veel minder sociale controle op de steigers en jachthaventerreinen. Ideale timing voor de dievenbendes!
De dieven zijn uit op: buitenboordmotoren, bootschroeven, apparatuur, trailerbare boten,... Ze gaan heel brutaal te werk: draadomheiningen rond jachthavens/terreinen worden doorgeknipt, de koevoet en de draadloze slijpschijfmachine zijn geen vreemde voorwerpen voor hen en in een mum van tijd wordt uw boot leeggeroofd/zwaar beschadigd.

Daarom adviseren wij om alle kostbare voorwerpen niet aan boord te laten liggen, maar mee te nemen naar huis. En alle losse voorwerpen slotvast op te bergen.
Voor de buitenboordmotoren adviseren wij u om steeds de motor te beveiligen met een speciaal, tegen diefstal, ontwikkeld buitenboordmotorslot (o.a. sloten met VbV of SCM keurmerk). Gebruik tevens betrouwbare/goedgekeurde kettingen, voorzie de trailer steeds van een wielklem EN een disselslot. Bewaar van alle sloten, kettingen, kabels … de aankoopbewijzen, garantiebewijzen, technische steekkaarten,... Neem van alles foto’s en bewaar deze thuis. Hoe meer bewijzen u kan voorleggen bij schade/diefstal, hoe beter. Dit kan zowel voor de verzekeringsmaatschappij als voor de politie.

Indien mogelijk, zet uw vaartuig in een afgesloten loods of investeer in een deugdelijk diefstalalarm (Track & Tracing systeem), …
Aarzel ook nooit om melding te doen bij de politie of bij de havenmeester van verdachte handelingen en/of personen.

Als verzekeringsmakelaar/verzekeringsmaatschappij kunnen wij helaas niks veranderen aan de emotionele impact van dit gebeuren, maar indien aan de nodige preventiemaatregelen voldaan werd, kunnen wij U alvast ontlasten van de financiële impact.

Contacteer ons

Let op, velden met een * zijn verplicht in te vullen!