U gebruikt een sterk verouderde browser. Hierdoor kan het zijn dat de layout van onze website minder goed wordt weergegeven. Voor een betere gebruikservaring én een betere beveiliging raden wij u aan uw browser te updaten naar een nieuwere versie.

Verzekering Burgerlijke Aansprakelijkheid (BA, ook wel WA genoemd)

Wij raden al onze cliënten aan om minstens een Burgerlijke Aansprakelijkheidsverzekering (ook wel Wettelijke Aansprakelijkheidsverzekering genoemd) af te sluiten.

De BA-verzekering is een verzekering voor schade aan derden die wordt toegebracht door het pleziervaartuig, ten gevolge van een fout of nalatigheid van de verzekerde. Hierbij is niet enkel de eigenaar van het vaartuig verzekerd: ook de bestuurder, de passagiers en/of andere personen die met de toestemming van de verzekeringnemer op de boot aanwezig zijn, vallen onder deze verzekering.

Een Burgerlijke Aansprakelijkheidsverzekering is niet altijd wettelijk verplicht, maar wordt in de praktijk heel vaak geëist door jachthavens, wedstrijdorganisaties, stallingsbedrijven, scheepswerven … Wanneer u bij ons een Burgerlijke Aansprakelijkheidsverzekering aanvraagt, dan krijgt u na betaling van de premie een verzekeringsbewijs. Dit bewijs kunt u voorleggen aan de bevoegde instanties.

Denk eraan dat de schade die u kunt veroorzaken aan derden behoorlijk kan oplopen. Gelukkig bieden wij verzekeringspolissen aan die steeds ruime vergoedingslimieten voorzien bij zowel lichamelijke als stoffelijke schades aan derden.

De BA-verzekering geldt bij volgende omstandigheden:

  • Tijdens het varen;
  • Tijdens het verblijf op het water in de haven/aanlegsteiger;
  • Tijdens het verblijf op wal/bergplaats;
  • Tijdens in en uit het water halen;
  • Tijdens het vervoer op het land/zee (*onder bepaalde voorwaarden).

Kortom, een BA-verzekering is zeker en vast geen overbodige luxe, maar een noodzaak. En dat zowel voor kleine als voor grotere vaartuigen.

Vraag vrijblijvend een offerte
voor uw bootverzekering

Let op, velden met een * zijn verplicht in te vullen!
Wenst u snel een zo compleet mogelijke offerte op maat te ontvangen? Bezorg ons dan zoveel informatie als mogelijk. Bedankt!!