U gebruikt een sterk verouderde browser. Hierdoor kan het zijn dat de layout van onze website minder goed wordt weergegeven. Voor een betere gebruikservaring én een betere beveiliging raden wij u aan uw browser te updaten naar een nieuwere versie.

Uw eigen boot verhuren met u als schipper?

Uw eigen boot verhuren met u als schipper of uw ervaring delen met collega’s/klanten tijdens een (bedrijfs)evenement. Een uitstekend idee, maar zorg voor een veilige vaart en sluit de juiste verzekering(en) af. Zo moet niet alleen uw vaartuig, maar ook u als schipper, uw betalende passagiers en uw bemanning correct verzekerd zijn.

Indien u uw vaartuig voor commerciële doeleinden gebruikt, moet u naast de basiswaarborgen ook zorgen voor een verzekering dewelke o.a. uw aansprakelijkheid als schipper ten opzichte van de crew en de betalende passagiers indekt. Vergeet ook niet uw registratiebrief aan te passen naar een commerciële registratiebrief alsook dient u als schipper over een wettelijk vaarbewijs te beschikken.

Huysmanyacht vergelijkt voor u verschillende maatschappijen om zo tot de scherpste premie met de meest gunstige voorwaarden te komen Alle verzekeringen zijn op elkaar afgestemd, op ieder moment aan te passen en continu in verandering. Bij ons geniet u van een offerte op maat.

Flexibele oplossingen

Indien u betalende opvarenden meeneemt, moet u héél goed weten dat u als schipper / eigenaar steeds onbeperkt aansprakelijk kan gesteld worden voor de schade die deze opvarenden aan boord van uw vaartuig zouden oplopen. Deze schade wordt nooit gedekt door uw verzekering ‘Burgerlijke Aansprakelijkheid’. Hiervoor dient een afzonderlijke verzekering afgesloten te worden, nl. een Protection & Indemnity verzekering (= P&I verzekering). Deze verzekering dekt o.a. uw onbeperkte aansprakelijkheid ten opzichte van de betalende opvarenden. Een P&I verzekering verzekert eigenlijk het echte nettoverlies op basis van schadevergoeding voortvloeiend uit een (wettelijke) aansprakelijkheid voortkomend uit een contract.

Hiernaast kan Huysmanyacht u ook een oplossing aanbieden met betrekking tot de werkgeversaansprakelijkheid voor eigenaren die professionele bemanning inzetten op vaartuigen dewelke al dan niet commercieel gebruikt worden. In dit geval spreken wij over een ‘owners liability to crew’ verzekering. Bij zuiver commercieel gebruik is dit vaak een aanvulling op de P & I verzekering.

In aanvulling op de hogervermelde verzekering(en) kan Huysmanyacht u ook oplossingen aanbieden om de bemanning zelf van de correcte verzekeringen te voorzien, zoals bijvoorbeeld een

Crew Medical’ tot een ‘Personal Accident’ verzekering per in dienst zijnde bemanningslid.

 • Crew Medical: Wij bieden de mogelijkheid om u een ziektekostenverzekering aan te bieden voor de bemanningsleden op basis van een wereldwijde dekking. Hier moeten we wel enige voorzichtigheid bieden voor crewleden met USA nationaliteit).
 • Personal Accident: deze verzekering biedt een verzekerd kapitaal aan bij een ongeval aan boord ingeval van blijvende invaliditeit of overlijden (per bemanningslid)
 • Beide verzekeringsproducten vormen een aanvulling op de P&I verzekering. Deze 2 opties kunnen dus niet los van een P&I verzekering worden afgesloten.

Lees ook steeds de ‘crew’ contracten goed na, en zorg dat de vermelde voorwaarden/afspraken overeenstemmen met enerzijds de verzekeringscontracten dewelke u afsluit en anderzijds met de registratie (ships’ class & flag) van uw vaartuig.

Uw eigen boot verhuren zonder schipper?

Natuurlijk is het ook steeds mogelijk dat u uw vaartuig wenst te verhuren, maar u heeft zelf de tijd niet om als schipper te fungeren, of u beschikt niet over de vereiste vaarbrevetten en competenties. In dit geval spreken we over ‘bareboatcharter’ en dient er een ander soort verzekering afgesloten te worden dan hierboven beschreven.

Let wel, indien u uw vaartuig als ‘airbnb’ wenst te verhuren, dient dit specifiek gemeld te worden bij de offerteaanvraag.

Uiteraard staat het team Huysmanyacht ook hier voor u klaar om u een van een gepaste dekking te voorzien.

Bij hogervermelde activiteiten is het héél belangrijk om te weten dat de schipper steeds dient te voldoen aan de wettelijke vereisten van de vlag (registratie) waaronder het yacht vaart alsook van het gebied waar men vaart.

Indien u een ‘vrijblijvende’ offerte wenst voor het commercieel gebruik van uw vaartuig, stuur ons gerust een mail (yacht@huysmanyacht.com) met volgende gegevens:

 • Bootgegevens: merkt/type, bouwjaar, te verzekeren waarde, gegevens motor (o.a. merk/type, vermogen & bouwjaar)
 • Exacte beschrijving van de activiteiten
 • Land van registratie
 • Gewenst vaargebied
 • Enkel dagtrips of ook met overnachtingen
 • Maximaal aantal passagiers
 • Maximaal aantal crewleden (+ hun nationaliteit)
 • Gross Tonnage (GT)

Uiteraard helpt Huysmanyacht u ook graag telefonisch verder. Contacteer ons gerust op het nummer +32 (0)9 376 14 51.

Vraag vrijblijvend een offerte
voor uw bootverzekering

Let op, velden met een * zijn verplicht in te vullen!
Wenst u snel een zo compleet mogelijke offerte op maat te ontvangen? Bezorg ons dan zoveel informatie als mogelijk. Bedankt!!