U gebruikt een sterk verouderde browser. Hierdoor kan het zijn dat de layout van onze website minder goed wordt weergegeven. Voor een betere gebruikservaring én een betere beveiliging raden wij u aan uw browser te updaten naar een nieuwere versie.

4 redenen om je jacht te verkopen met de hulp van een jachtmakelaar

Het klopt dat het internet het gemakkelijker heeft gemaakt om een koper te vinden voor je boot en om de verkoop eigenhandig te regelen. Maar door de aanzienlijke prijzen en de bijkomende stress, is het toch slimmer om een jachtmakelaar in de schakelen. Net zoals je dat zou doen voor je woning.

Waarom voor een makelaar kiezen om je jacht te verkopen? Om deze 5 redenen:

1 | EEN MAKELAAR KENT DE MARKT ALS ZIJN BROEKZAK

Een jachtmakelaar weet niet alleen wat een realistische vraagprijs is voor een boot van jouw type, hij neemt ook het bouwjaar en eventuele slijtage of recente refit mee in overweging. Zo kan je gerust zijn dat je een eerlijke verkoopprijs krijgt voor jouw jacht.

Bovendien is je makelaar bedreven in het onderhandelen. Een klant gaat tijdens een bezoek aan je boot rechtuit spreken en zijn oprechte mening geven tegenover de makelaar. Wat een potentiele koper niet durft tegenover een eigenaar. Dit zorgt voor een een eerlijk beeld en goede feedback die meegenomen kan worden in de onderhandelingen of naar volgende bezoeken. .

2 | EEN JACHTMAKELAAR HEEFT EEN MARKETINGBUDGET

Een makelaar heeft, in tegenstelling tot een particulier, een budget om in te zetten op marketing en communicatie. Van Facebookadvertenties en brochures tot reclame in magazines, een goede makelaar zet alles op alles om voor je boot een geschikte koper te vinden. Doordat makelaar ook actief op zoek gaan naar boten voor hun klanten werken zij op regelmatige basis samen met andere makelaars zodat kopers en verkopers sneller gematched worden.

Bovendien werkt een makelaar niet alleen voor verkopers, maar ook voor kopers. Voor die kopers gaat hij actief en gericht op zoek naar een bepaald type jacht. De kans dat je een ideale match vindt, is dus veel groter bij een makelaar.

3 | EEN MAKELAAR BEREIKT KOPERS DIE EEN PARTICULIER NOOIT BEREIKT

Als je als particulier je jacht probeert te verkopen, is de kans groot dat je alleen andere particulieren bereikt. Je afzetmarkt is dus een pak kleiner dan wanneer je met een makelaar werkt. Die heeft immers een groot netwerk van klanten en bereikt ook buitenlandse en zakelijke potentiële kopers.

Bovendien kopen ook de meeste particulieren met een geruster hart een jacht bij een makelaar. De prijzen liggen immers hoog genoeg om geen risico’s te willen nemen. Wie met een makelaar werkt, is zeker van de juiste documenten en een eerlijke prijs.

4 | EEN MAKELAAR NEEMT ALLE VERKOOPSTRESS VAN JE OVER

Als je met een makelaar werkt, komt jouw boot in diens ligplaats te liggen. Je hoeft geen tijd te maken om mee te gaan op proefvaarten. Je hoeft niet te communiceren en te onderhandelen met mogelijke kopers. En je hoeft niet met warme koffie te staan wachten op mensen die niet komen opdagen voor hun afspraak. Al die stress valt weg, terwijl je weet dat er continu iemand jouw belangen vooropstelt.

Je boot verkopen onder de beste omstandigheden?

Huysman Yachts Broker zorgt voor een uitstekende presentatie en een zorgeloze administratie