U gebruikt een sterk verouderde browser. Hierdoor kan het zijn dat de layout van onze website minder goed wordt weergegeven. Voor een betere gebruikservaring én een betere beveiliging raden wij u aan uw browser te updaten naar een nieuwere versie.

Vakantie in eigen land zoals je dat nog nooit beleefde? Doe het met een zeilboot!

Voorbeelden van zeilavonturen zijn er vandaag genoeg: van de Volvo Ocean Race tot Vier-programma Over De Oceaan. Ontspannen, sporten, verkennen, onthaasten, beleven? Zeilen verenigt het allemaal. Wij zetten op een rij waarom ook jij je eraan zou wagen.

Jouw eigen zeilavontuur begint bij Huysman Yacht

In de driejaarlijkse Volvo Ocean Race zeilen ware helden op hun eentje de wereld rond. In de Prada Cup halen deelnemers fenomenale snelheden met hippe foiling zeilbolides. In Over De Oceaan zeilen 6 totaal onervaren BV’s de Atlantische Oceaan over. Maar zeilen hóeft je niet altijd tot het uiterste te laten gaan, zoals deze voorbeelden misschien doen denken. Integendeel, zeilen pas je gemakkelijk aan op ieders maat.

We vroegen Tim, één van onze vaste zeilers wat er nu zo aantrekkelijk is aan de zeilsport.

Zeilen is intensief genieten

“Zeilen is intensief. Je leeft op het ritme van de wind, je moet snel schakelen en door de golven knallen. Tegelijkertijd is het ook gewoon genieten. Het zonnetje op je gezicht, leuk gezelschap erbij, een lekker drankje. Dat is heerlijk chill. Door die combinatie van intensiviteit en ontspanning, maakt zeilen je innerlijke mens heel blij.”

Zeilen is voor alle leeftijden

“Mensen die twijfelen om te starten met zeilen zeg ik altijd: gewoon doen! Je kan letterlijk op elke leeftijd starten met zeilen. Als je ziet hoe kinderen al vanaf 7 jaar zelfstandig varen met een optimistje, en hoe snel die dat oppikken? Dat is zo gaaf…”

Zeilen is veilig

“Is dat wel veilig? Die vraag krijg ik vaak… Je moet niet zo bang zijn om te starten met zeilen. Het ergste dat kan gebeuren, is een nat pak krijgen. En daar is helemaal niks mis mee: droge kleren aan en je bent weer vertrokken.”

Zeilen is voor iedereen met een zwemdiploma

“Volgens mij kan bijna iedereen zeilen en het nog geweldig vinden ook. Er bestaan zoveel soorten boten, er is er altijd eentje te vinden op jouw maat. Of je nu liever sportief wil gaan zeilen of juist heel relaxed.”
“Ook voor mensen met een beperking zijn er toffe mogelijkheden om het water op te gaan. De enige reden die ik kan bedenken om het níet te proberen, is als je niet kan zwemmen. Een zwemdiploma is wel echt een vereiste voor een zeiler.”

Kortom: er zit een zeiler in iedereen. Ook in jou

Of je nu even avontuurlijk aangelegd bent als de meest onverschrokken zeilers, of liever bij mooi weer een leuk ritje maakt: er bestaat een manier van zeilen voor iedereen.
Als vastgeroeste landrot is het best mogelijk dat je evolueert naar een mooi-weer-zeiler. Als gelegenheidszeiler transformeer je misschien wel in een kwieke wedstrijdzeiler. Sowieso is zeilen dé manier om in eigen land op vakantie te gaan, zoals je het nog nooit eerder beleefde!

Benieuwd om de zeiler in jezelf te ontdekken? Huur één van de Huysman Yacht zeiljachten en ervaar het avontuur en het plezier aan den lijve.

Contacteer ons

Let op, velden met een * zijn verplicht in te vullen!