U gebruikt een sterk verouderde browser. Hierdoor kan het zijn dat de layout van onze website minder goed wordt weergegeven. Voor een betere gebruikservaring én een betere beveiliging raden wij u aan uw browser te updaten naar een nieuwere versie.

Ligplaats in de jachthaven
van Breskens

De Dehler 38 van Huysman Yacht heeft een vaste ligplaats in de jachthaven van Breskens aan de Zeeuws-Vlaamse kust, in de gemeente Sluis. Dankzij de grens met Vlaanderen is dit de ideale uitvalsbasis voor zeiltochten richting, de Vlaamse kust, het Nederlandse Deltagebied, Frankrijk en zelfs Engeland.

De jachthaven van Breskens telt maar liefst 580 ligplaatsen en biedt plaats voor nog eens 100 passanten. Op de ruime vissershaven naast de jachthaven kunnen we de zeilen hijsen of strijken. In een mum van tijd bereiken we de zee en kunnen we koers zetten richting onze bestemming.

Van een enkel ponton tot een ruime haven

Aan het eind van de jaren 40 legde de provinciale veerdienst in Breskens een steiger in de vorm van een grote ponton aan. De eerste lokale plezierjachten meerden hier aan. In 1954 mocht de haven de volledige westkant van de steiger gebruiken en dankzij enkele gulle giften, waaronder ook van de Bruxelles Royal Yachting Club, begon de jachthaven steeds meer vorm te krijgen. Een feestelijke opening huldigde de 100 plaatsen toen in. In 1994 vond nogmaals een verbouwing plaats, waardoor nu 580 motor- en zeiljachten kunnen aanmeren in de jachthaven.

Breskens, een hart voor visserij en schepen

Alleen al voor zijn jachthaven is Breskens een mooie bestemming. Maar het Zeeuwse dorp staat ook gekend voor zijn mooie vuurtoren, de molen van Risseeuw en de nabijgelegen pittoreske stranden. Begin augustus vinden sinds 1953 de visserijfeesten plaats: een festiviteit die drie dagen duurt en de lokale bewoners én toeristen samenbrengt. Deze feestelijkheden bestaan vaak uit rommelmarkten, braderieën, modelbouwshows, havenzwemwedstrijden, straattheater, optredens, kermis, een volksbal … De verkiezing van een Visserijkoningin en Garnalenprinses maken het helemaal af. Het vissersdorp heeft dan ook vanzelfsprekend ook een visserijmuseum dat zeker het bezoeken waard is.

Vanuit Breskens zeilen met het jacht

Vanuit Breskens vertrekt u met de Dehler 38 van Huysman Yacht richting Cadzand, Zeebrugge of de Beneden-Zeeschelde op dagtocht. Boekt u een weekend, dan ontdekt u de Zeeuwse wateren, waaronder het Grevelingenmeer en het Hollands Diep. U kunt zich laten versassen naar de Oosterschelde en zich vergapen aan een prachtig natuurgebied en het historische centrum van Zierikzee. U kunt ook kiezen voor een rustige trip richting het Veerse meer, via het Kanaal van Walcheren. Daar zijn veel kleine eilandjes en enkele jachthavens waar u voor anker kunt gaan en genieten van de rust.

Een midweek brengt ons over Oostende en Nieuwpoort naar het Franse Duinkerke (Dunkerque), of naar Antwerpen en de Oosterschelde. Zelfs een heen-en-terugtocht naar Amsterdam of de oversteek naar Engeland behoren tot de mogelijkheden. Bent u een grote zeilliefhebber, klaar voor een langer avontuur? Een volledige zeilweek kan ook en dan varen we tot in hartje Londen. Gegarandeerd een onvergetelijke ervaring.

Vraag nu een offerte voor de huur van ons jacht

Let op, velden met een * zijn verplicht in te vullen!
Wenst u snel een zo compleet mogelijke offerte op maat te ontvangen? Bezorg ons dan zoveel informatie als mogelijk. Bedankt!!