U gebruikt een sterk verouderde browser. Hierdoor kan het zijn dat de layout van onze website minder goed wordt weergegeven. Voor een betere gebruikservaring én een betere beveiliging raden wij u aan uw browser te updaten naar een nieuwere versie.

FAQ

1. Wanneer kan ik inchecken?
U kunt aan boord vanaf 9 uur ’s morgens. De boot moet op de laatste dag van uw huurperiode netjes en in orde worden overgedragen om 17 uur. Er kan in overleg van deze regeling worden afgeweken, indien dit praktisch mogelijk is. Zo kunt u eventueel de avond ervoor al aan boord gaan.

2. Wat moet ik meebrengen?
Het is verplicht om degelijk schoeisel met bleke zolen te dragen. Donkere zolen laten vuile zwarte strepen op het witte dek na en bezorgen u veel poetswerk bij aflevering. U brengt best ook uw eigen handdoeken mee.

3. Wat is er aan boord qua kookgerief, huisraad, basisuitrusting?
Alle noodzakelijke keukenmateriaal om aan boord een lekkere maaltijd klaar te maken, is aanwezig. Denk bijvoorbeeld aan een kookpot, steelpan, snijmes, snijplank, pollepel … Er is een gasoven en gasfornuis met drie kookzones ter beschikking. De keuken is met andere woorden volledig uitgerust.

4. Is de boot goed verzekerd? Wat is mijn eigen risico?
De boot is casco verzekerd, dus ook voor de eigen toegebrachte schade voor zover deze niet moedwillig werd aangebracht. Uw eigen risico bedraagt € 1250. Dit is ook het bedrag van de waarborg die u voor het inschepen moet betalen.

5. Wat indien slecht weer of ziekte?
Zeilen is een buitensport. In de tochtplanning moet dus altijd rekening worden gehouden met de weerelementen. U mag niet uitvaren bij een windsnelheid boven 6 Beaufort. Helaas kan een dag regen of te veel wind geen reden zijn tot annulatie.
U kunt eventueel een bijkomende reisverzekering afsluiten, net zoals bij gewone reizen, zodat u verzekerd bent tegen annulatie wegens ziekte. De polisvoorwaarden die gelden voor een dergelijke verzekering, bepalen welke annulatieredenen geldig zijn.
Uiteraard zijn we mensen onder elkaar en willen we ons graag flexibel opstellen. In de mate van het mogelijke bekijken we of en wanneer we uw zeiltocht opnieuw kunnen inplannen.

6. Ik kan niet zeilen, maar wil het toch graag eens proberen. Kan dat?
U kunt onze zeiljacht met schipper huren. Hij begeleidt u van begin tot eind en laat u onder toezicht aan het roer staan, zodat u zorgeloos kunt proeven van het zeilen.

7. Geven jullie ook zeilopleidingen?
Nee, maar we kunnen u wel een korte introductie in de zeilsport geven. Voor een volwaardige zeilopleiding verwijzen we u door naar een zeilschool in Zeebrugge, Nieuwpoort of op de Oosterschelde.

8. Welke andere kosten komen er nog bij?
De liggelden in Breskens zijn inbegrepen in onze tarieven, die in vreemde havens niet. Uw dieselverbruik berekenen we op basis van uw motoruren. In geval van een weekend-, midweek- of weektocht rekenen we een kleine forfait aan voor gebruik van gas en materiaal.

Vraag nu een offerte voor de huur van ons jacht

Geef ons zoveel mogelijk informatie over uw gewenste zeiltrip, zodat wij u zo snel mogelijk een voorstel op maat kunnen bezorgen.